Gedeon napja van. | 2024.03.28

Illegális bevándorlás - A Fidesz hirdetéseken buzdít a kvóta elleni összefogásra

2015-12-01 12:57:23

 

A Fidesz online és print sajtóhirdetésekben, valamint közterületi reklámokon buzdítja az embereket arra, hogy fogjanak össze és írják alá a kötelező betelepítési kvóta elleni íveket - közölte Halász János, a kormánypárti képviselőcsoport szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    A fideszes politikus tájékoztatása szerint a Védjük meg az országot! szlogent tartalmazó hirdetésekkel a következő napokban lehet találkozni.
    A szóvivő jelezte, hogy noha a Törökországból behozni kívánt 400 ezer bevándorló elosztásában Magyarországnak nem kell részt vállalnia, a kötelező kvóta veszélye fennáll, a Juncker-képlet él. A több mint 1 millió migráns elosztása Magyarországnak egy szegednyi ember betelepítését jelentené - emelte ki.
    A kvótát jogtalan, értelmetlen és veszélyes megoldásnak minősítette, kifejtve: az érvényes szerződések szerint nincs jogalap a bevezetésére, nem oldja meg a helyzetet - sőt meghívót jelent -, fokozza a terrorveszélyt, a bűnözést, veszélyezteti a kultúrát és alapjaiban formálhatja át Európa gazdaságát.
    Halász János megerősítette, hogy a Fidesz folytatja az aláírásgyűjtést, amíg az EU nem vonja vissza törvénytelen és rossz döntését. Az országos tapasztalatokról beszámolva azt hangoztatta: az emberek támogatják a határok megvédését és azt, hogy nem lehet mindenkit ellenőrizetlenül beengedni. Az aláírások száma hétvégén meghaladta az 1 milliót - tette hozzá.
    Az unió és Törökország megállapodását firtató kérdésre azt felelte: üdvözlendő és fontos a megállapodás, de a megállított 1300 ember töredéke a napi 10 ezernek, azokra pedig nem ad választ, akik már beérkeztek.
    Halász Jánost megkérdezték az Európai Humanista Föderáció kezdeményezéséről is. A szóvivő a Magyarország bevándorlás-politikája elleni aláírásgyűjtés lehetővé tételét Brüsszel bosszújaként értékelte, szerinte az eljárást és a témát tekintve, továbbá a magyar biztos kihagyását látva erről van szó. A bosszú okaként a Magyarország által a migránsválságban járt utat feltételezte.
    A szóvivő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakítására vonatkozó kérdésre azt mondta: azt várják, hogy egy sokkal hatékonyabb rendszer épül fel, ami közelebb áll az emberekhez, segíti őket és javítja az adózás morálját.