József napja van. | 2024.03.19

Jobbik: ne legyen kötelező a szurkolói kártya!

2015-12-01 11:04:21

 

A Jobbik módosító javaslatot nyújtott be a sporttörvény sportrendezvények biztonságával összefüggő változtatáshoz annak érdekében, hogy a meccsbelépők megvásárlásához a nézőknek csak az adataikat kelljen megadni, de a szurkolói kártyát ne kelljen kötelezően kiváltaniuk - mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a párt sportkabinetjének vezetője.

    Szilágyi György ezt azzal indokolta, hogy szeretnék, ha a szurkolók visszatérnének a lelátókra. Elmondása szerint javaslatukkal lehetőséget adnának a meccslátogatáshoz azoknak is, akik nem kívánják kiváltani a kártyát. Nem megfelelő, hogy miközben modern stadionokat építenek, a kormány a rossz döntéseivel "elüldözte" a szurkolókat a lelátókról - jelentette ki. Hozzátette, hogy a kártyát önkéntes alapon viszont bárki kiválthatná, például azért, hogy kedvezményeket kapjon a klubtól.
    Megjegyezte, hogy a kormányzat azzal akarja levenni a felelősséget a saját válláról, hogy javaslatuk az egyesületekre bízza a döntést, de a kluboknál "a sportkorrupciónak köszönhetően a fideszes haverok ülnek és majd ők fogják kötelezővé tenni" a szurkolói kártya használatát.