Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nyomoznak a Szabadság téri szoborrongálás miatt

2015-12-01 05:44:21

 

Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség a fővárosi Szabadság téri szovjet emlékmű megrongálásának ügyében - számolt be az M1 aktuális csatorna hétfőn.

 

    Mint a Híradóban felidézték: Novák Előd jobbikos országgyűlési képviselő október 23-án, az emlékműnél tartott sajtótájékoztató után megpróbálta eltávolítani az emlékműről a sarlót ás kalapácsot ábrázoló jelképeket. Miután a rendőrök ebben megakadályozták, Novák Előd egy vésővel és egy kalapáccsal az emlékmű talapzatát kezdte el bontani. Az emlékműben keletkezett károk helyreállítási költsége az ügyészség szerint meghaladja a szabálysértési értékhatárt - tették hozzá.
    Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az M1-nek azt mondta: az ügyészség rongálás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a Szabadság téri szovjet hősök emlékmű megrongálása miatt. "Amennyiben az ügyben országgyűlési képviselőt kell bűncselekmény elkövetésével gyanúsítani, az ügyészség kezdeményezni fogja a mentelmi jogának a felfüggesztését" - tette hozzá a szóvivő.