Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: folytatjuk az aláírásgyűjtést!

2015-11-30 15:23:13

 

A Fidesz-frakció folytatja a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtést, nem adja fel a küzdelmet, amíg az Európai Unió el nem törli a kvótát - közölte a kormánypárt frakcióvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. Kósa Lajos elmondta, a kezdeményezést már több mint egymillióan írták alá.

 

    A frakcióvezető szerint az EU és Törökország közötti megállapodás után kiderült, továbbra is van kötelező betelepítési kvóta, amely a már itt lévő egymillió ember elosztására vonatkozik. 
    Emlékeztetett arra, hogy 130 ezer bevándorló elosztásáról már döntöttek, de függőben van egy elosztási mechanizmusról szóló döntés a további 830 ezer emberrel kapcsolatban.
    Kósa Lajos azt mondta, a kvótáról szóló döntés törvénytelen, rossz, Magyarország számára elfogadhatatlan, az nem old meg semmit, sőt számtalan új problémát okoz. Hozzátette: az illegális bevándorlással "kéz a kézben jár a terrorizmus", hiszen a párizsi merénylők egy része is ebben a bevándorlótömegben bújt meg.
    A frakcióvezető azt mondta, az aláírásgyűjtéstől az sem tántorítja el őket, hogy Brüsszel "átlátszó bosszút" próbál állni. Emlékeztetett arra, hogy a biztosok testülete rábólintott "egy civilnek mondott szervezet", az Európai Humanista Föderáció polgári kezdeményezésére.
    Elmondta, a szervezet kezdeményezésének lényege: vonják meg Magyarország szavazati jogát az unióban. Kósa Lajos szerint aki ismeri az unió alapdokumentumait, az tudja, ebben a kérdésben nem lehet polgári kezdeményezést indítani.
    Kósa Lajos szerint a kezdeményező szervezet radikális baloldali, a Soros-érdekszférához tartozik. 
    Napnál világosabb, a kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy Magyarországot regulázzák meg, miközben az ország nem tesz mást, minthogy betartja az európai jogszabályokat - vont mérleget. 
    A fideszes politikus közölte, az eljárástól nem rettennek meg, ettől sokkal komolyabb eljárásokat is próbáltak már kezdeményezni Magyarország ellen, annak sem volt foganatja.
    Kérdésre válaszolva Kósa Lajos azt mondta, a frakció az aláírásgyűjtést támogató kampányt tervez, amely az interneten és a megyei napilapokban jelenik meg. Ha szóba kerül plakátkampány, arról januárban tudnak nyilatkozni - jegyezte meg.
    A frakcióvezetőt kérdezték arról is, Huszár Gábor (Fidesz-KDNP), Szentgotthárd polgármestere a képviselő-testület november 16-i ülésén arról beszélt, hogy "bizonyos üzleti körök" és a zsidó állam állhat a párizsi terrortámadások mögött. Kósa Lajos közölte, a polgármester magánvéleményének adott hangot, nem fogadják el a nyilatkozatát, annak semmi köze a Fidesz álláspontjához. 
    Kijelentette: a Fidesz elítél mindenfajta terrorizmust.