Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hétfőn kezdődik a zalaegerszegi parkerdei gyilkosság tárgyalása

2015-11-27 06:44:07

 

Megkezdődik a parkerdei gyilkossággal gyanúsított férfi tárgyalása november 30-án, a Zalaegerszegi Törvényszéken - tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

    Beznicza Árpád ismertette: a vádirat szerint a húszéves vádlott áprilisban a zalaegerszegi Parkerdő kivilágítatlan, fás-erdős részén sétált és beszélgetett korábbi barátnőjével, aki januárban szakított vele, majd hirtelen megragadta őt, és ököllel többször megütötte a fejét, arcát. Amikor a fiatal lány térdre esett, a férfi fojtogatni kezdte, majd késsel huszonöt nyaki és tarkótájéki szúrást ejtett rajta. A vádlott ezután elvette a sértett mobilját - ez és a kés azóta sem került elő -, visszament a kocsijához és elhagyta Zalaegerszeget. Nem sokkal később felhívta egy ismerősét, elmondta neki, hogy "megfojtotta és megszurkálta" a sértettet. A barátja ezután értesítette a vádlott családját, és bejelentést tett a rendőrségen.
    A vádlott az autójával a 76-os úton balesetet szenvedett, majd a megrongálódott kocsit elhagyva gyalog indult tovább. A keszthelyi járőrök még aznap este elfogták.
    A bántalmazott lányt a zalaegerszegi rendőrök megtalálták, de az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.