Andrea napja van. | 2024.04.18

Bombariadó az ukrán parlamentben, evakuálták az újságírókat

2015-11-26 12:04:20

 

Bombariadó miatt evakuálták csütörtökön az ukrán parlament épületéből az újságírókat és az ott dolgozókat, a törvényhozás plenáris ülését azonban nem szakították meg.

    A kijevi rendőrfőnök megerősítette, hogy robbanószerkezetet keresnek a parlament épületében. Az újságíróknak éppen akkor kellett elhagyniuk a sajtópáholyt, amikor Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szólalt fel az ülésen.
    Jóllehet Kijevben szinten minden héten akad egy-két - vaklármának bizonyuló - bombariadó, évek óta nem volt példa arra, hogy a  parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt.
    Az ukrán fővárosban leginkább metróállomásokon állítólag elhelyezett pokolgépekről értesíti ismeretlenek a rendőrséget. Még ha robbanószerkezetet nem találnak is a hatóságok, a riadók komoly kellemetlenséget okoznak a fővárosiaknak, ugyanis az adott állomás átvizsgálása miatt ki kell menekíteni az utasokat, és néhány órára le kell zárni a megállót.
    Legutóbb kedden kellett több száz utast evakuálni az egyik belvárosi metróállomásról egy hamis bombariadó miatt. Hétfőn a Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat összes kijevi márkaboltját kellett átvizsgálni ugyanezen okból, a múlt héten pedig a Mc'Donald's kijevi gyorséttermei kaptak fenyegetést. A hatóságok sehol sem találtak robbanószerkezetet.