Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tolvajportya Mádon

2015-11-24 12:38:11
Már hazafelé tartottak azok a tolvajok, akiket a rendőrök Mád külterületén ellenőrzés alá vontak, majd elfogtak.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság T. E. 34 éves, K. T. 20 éves, R. J. 18 éves és K. A. 18 éves prügyi lakosokkal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak Mádon, 2015. november 20-án 1 óra előtt elkötöttek egy személygépkocsit, amiből kiszerelték az akkumulátort és a hangafalat. Az autót aztán hátrahagyták. Egy mádi portáról pedig 20 liter bort és egy autósmagnót tulajdonítottak el. A tolvajok a portya után el akarták hagyni a települést.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tállyai Rendőrőrsének járőrei Mád külterületén ellenőrzés alá vonták a járművet és annak utasait, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni az autóban felhalmozott műszaki eszközök és erővágók eredetét.

A rendőrsre előállított férfiakkal szemben a Szerencsi Rendőrkapitányság eljárást indított. A 34 éves T. E. prügyi lakost a hatóság bűnügyi őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására. A hatóság K. T.-t büntetésvgégrehajtási intézetbe vitte, mivel a férfi korábban elkövetett hasonló bűncselekmények miatt kiszabott jogerős börtönbüntetését nem kezdte meg, míg másik két társuk az eljárás jelen szakaszában szabadlábon védekezik.