Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: megint adóemelést akarnak a szocialisták

2015-11-21 14:58:45

 A szocialisták kormányzásuk alatt csökkentették a fizetéseket, utcára tettek több tízezer közszolgálati dolgozót és már megint adóemelést akarnak - reagált a Fidesz-frakció a szocialista Kunhalmi Ágnes szombati nyilatkozatára.

    Az MSZP budapesti elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, amivel a bérek emelésére akarják rábírni a kormányt.
    A Fidesz ezt az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy kommentálta, hogy a családi adórendszer megszüntetése azt jelentené: munkavállalók millióinak törölnék el Európa egyik legalacsonyabb személyijövedelemadó-kulcsát és családi adókedvezményét. 
     A polgári kormányzás óta a minden munkavállalót érintő adócsökkentéseken túl, az ország saját erejéből minden évben nőtt a minimálbér és béremelési programok indultak a pedagógusoknak, a rendőröknek, a katonáknak, az egészségügyi, a szociális, a gyermekvédelmi, és a felsőoktatási dolgozóknak. Jövőre tovább folytatódnak a béremelések, tovább csökken az szja és nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye - írták.