Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fazekas: a kormány támogatja a polgárőr mozgalmat

2015-11-21 13:32:24

A kormány támogatja a polgárőr mozgalmat, hiszen rendkívül fontos a közbiztonság, az emberek nyugalma - mondta a földművelésügyi miniszter a húsz éve alapított Karcag Városi Polgárőr Egyesület jubileuma alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

    Fazekas Sándor, aki maga is a karcagi polgárőr egyesület alapító tagjai közé tartozik, kiemelte, hogy Magyarországon egyre jobb a közbiztonság, és ebben a polgárőröknek is fontos szerepük van.
    A miniszter köszönetét fejezte ki a polgárőröknek, amiért szabadidejüket áldozzák a közbiztonság érdekében. Megjegyezte: az egyesület 1995-ös indulásakor nem gondolták, hogy az ilyen hosszú életű lesz.
    Rigó Zoltán, az egyesület elnöke az ünnepségen elmondta: az elmúlt húsz évben összesen 153 tagja volt az egyesületnek, akik együttesen 75 ezer órát töltöttek szolgálatban. A taglétszám 2006 és 2008 körül volt a legmagasabb, mintegy hatvan körüli, jelenleg 21 tagja van az egyesületnek. Terveik között szerepel a Szomszédok Egymásért Mozgalom erősítése a 
Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen - jegyezte meg.
    Dobos László (Fidesz-KDNP), Karcag polgármestere a polgárőrök munkáját méltatva remélte, hogy sikerül majd legalább duplájára, de inkább száz fölöttire emelni a taglétszámot. Több polgárőr esetén kevesebb teher hárul egy emberre és hatékonyabb a helyi egyesület - mondta.
    Kolozsi József, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ennek kapcsán a törökszentmiklósi polgárőr egyesületet említette példaként, amelynek létszáma az elmúlt két évben 33-ról 81-re nőtt.