Andrea napja van. | 2024.04.18

Mézes reggeli az edelényi és a kazincbarcikai iskolákban

2015-11-21 07:30:24

Második éve rendezik meg a "Mézes reggeli" programot Magyarországon. A nyolc éve Szlovéniából induló kezdeményezéshez, Magyarország tavaly csatlakozott. A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület programjában 2014-ben 64 oktatási intézmény vett részt, idén pedig már több mint 500, így mintegy 86 ezer gyerek kapott kiváló minőségű, magyar termelői mézből készült reggelit országszerte.

A program nem titkolt célja a magyar méz és az egészséges élet népszerűsítése. A Mézes Reggeli kampánynak is köszönhetően az elmúlt években több mint kétszeresére emelkedett Magyarországon a mézfogyasztás: a 2010-ben mért fejenkénti 30 dekagrammról 70 dekagrammra.

Készül a mézes reggeli az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában (A képre kattintva képtár nyílik.)

Edelényben a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola tanulói pedig az ott tanító, méhészettel foglalkozó tanárok ajánlották fel a reggeliül szolgáló mézet.

A Pollack Általános Iskola tanulói, középen Balla György, Tardona polgármestere, a Balla Bioméhészet vezetője (A képre kattintva képtár nyílik.)

Borsod megyében huszonegy iskolában tartottak pénteken mézes reggelit. Kazincbarcikán a Pollack Általános Iskolában a tardonai Balla Bioméhészet mézét kóstolhatták meg a tanulók.