Csongor napja van. | 2024.04.16

Kövér: a jövő azoké a közösségeké, amelyeknek erősebb az azonosságtudatuk

2015-11-21 06:46:36

 

Kövér László szerint a jövő nem azoké a közösségeké, amelyeknek több pénzük vagy pusztítóbb fegyverük van, hanem azoké, amelyeknek erősebb az azonosságtudatuk. 

 

    A Civil Együttműködési Tanácskozás és a Szellemi Honvédelem Mozgalom péntek esti találkozóján mondott beszédében az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a 21. században a közösségek alárendelésének fő eszköze már nem "a szállásterületeik elfoglalása" vagy a gazdasági és pénzügyi erőforrásaik elvétele, hanem a "közösségek azonosságtudatának megszállása és átalakítása".
    Az értéktudatosságától megfosztott közösség többé már nem képes felismerni az érdekeit sem, még kevésbé képes megvédeni azokat - fogalmazott Kövér László.
    A rendezvényen, amelyen átadták a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Kuratóriumának "2015 szellemi honvédője"-díjait, Kövér László elismerésre méltónak nevezte, hogy a szervezet honvédelmi díjat alapított egy olyan világban, amelyben "az eszme és a szellem ügye helyett az eszmenélküliség és a szellemtelenség, az önvédelem helyett az önfeladás a divat".  
    A házelnök felidézte: 1938-ban, amikor egy maroknyi magyar létrehozta a szellemi honvédelem gondolatát és mozgalmát, céljuk egy "emberibb és magyarabb" Magyarország megteremtése volt.  A szellemi honvédelmet elsodorta a II. világháború, majd megtaposta négy évtizednyi kommunista rendszer, de a gondolat túlélte a huszadik századot. A CÖF-CÖKA kezdeményezése, "amellyel megidézi a szellemi honvédelem gondolatát, nem múltba révedés, hanem felkészülés a jövőre" - tette hozzá Kövér László.
    Csizmadia László, a CÖF alapító elnöke "2015 szellemi honvédője" díjat adott át Zétényi Zsolt jogásznak, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnökének és Tőkéczki László történésznek, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanszékvezető tanárának, valamint a Rákóczi Szövetségnek.
    Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a rendezvényt megnyitó köszöntőjében elutasította a liberális diktatúrát. "Nem tudom elfogadni, amikor liberális politikusok mondják meg, hogy mit szabad (leginkább nekik), és mit nem szabad nekünk. Amikor megpróbálják eltüntetni a nemzeteket, szétverni a természetes emberi  közösségeket, a családokat" - fogalmazott. 
    A migránsválsággal kapcsolatban az államtitkár fontosnak nevezte a közép-európai nemzetek összefogását. A most már milliónyi migráns között biztos vannak szerencsétlenek és tudatlanok, de sokan közülük azért jönnek, hogy hazát, földrészt foglaljanak maguknak. Ezért a mai válságból kivezető út a nemzetek összefogásában és a kereszténység újraerősödésében van - hangoztatta Soltész Miklós.
    Kelet-Közép-Európa országaiban igenis lesz jövője a kereszténységnek, és ez erőt adhat a Nyugat-Európában élő józan embereknek is, akik eddig nem merték felemelni a szavukat - tette hozzá.