Gedeon napja van. | 2024.03.28

Eredménytelen lett a Duna House-részvények értékesítési eljárása

2015-11-20 17:54:07

 

A jegyzési időszak alatt - a felfüggesztés következtében - az eredményes jegyzésnek számító 180 ezer részvénynél kevesebbet jegyeztek le a befektetők, ezért a részvény értékesítési eljárás eredménytelen lett - közölte a Duna House Holding Nyrt. pénteken a BÉT honlapján.

    A tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően a részvényjegyzésben részt vevő befektetők által tett részvényjegyzési nyilatkozatok hatályukat vesztik. A jegyezni kívánt részvények ellenértékének visszafizetése pénteken megkezdődött és legkésőbb november 27-ig be is fejeződik - áll a közleményben.
    A részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja. Ezért a Duna House és az értékesítő Medasev Holding Kft. a kibocsátási tájékoztató kiegészítését és a jegyzés felfüggesztését látta szükségesnek.
    Az MNB - mint felügyeleti hatóság - ezért november 13-án elrendelte az értékesítés felfüggesztését.
    Mivel a törvénymódosítást a parlament péntekig nem fogadta el, a Duna House nem tudta úgy kiegészíteni a kibocsátási tájékoztatót, hogy az megfelelő információval látta volna el a befektetőket.