Emma napja van. | 2024.04.19

A hétvégén helyenként már hó is lehet

2015-11-19 15:16:34

 

A hétvégén téliesebbre fordul az időjárás: a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre kell számítani, és főként a magasabban fekvő területeken már havas eső, hózápor is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

 

    Pénteken eleinte elsősorban csak az északi határszélen kell számítani csapadékra, majd délután délebbre is egyre többfelé lehet eső, zápor. Időnként megerősödik, főként a Dunántúlon olykor viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 10 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű.
    Szombaton borult lesz az ég és sokfelé várható eső. Az ország déli felén lehet több csapadék, délnyugaton területi átlagban akár 30 milliméternél is több eső eshet. Délutántól, estétől a magasabban fekvő területeken havas eső, havazás is előfordulhat. Erős, a Dunántúlon helyenként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok lesz, napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor, hózápor. Sokfelé megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 4 és 7 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó