Andrea napja van. | 2024.04.18

Ötvenötmillió forintnyi felajánlás érkezett a mezővári óvoda építésére

2015-11-19 12:27:06

 Eddig 55 millió forint értékű felajánlás érkezett annak érdekében, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

    Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester a Hódmezővásárhelyen csütörtökön tartott sajtótájékoztatón felidézte: a város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezőváriban, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indít.
    A magyar nevelési nyelvű óvoda jelenleg nagyon rossz körülmények között működik - mondta. 
    A politikus közölte, a város felhívására öt hónap alatt csaknem hatszázan - magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek - mintegy negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett 15 millió forint értékű munka- és építőanyag-felajánlás érkezett.
    Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződését a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.
    Peer Zander Jörg, a felsőruházat előállításával foglalkozó  März Fashion Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a 23 éve Hódmezővásárhelyen működő cég egymillió forinttal segíti a mezővári óvoda megépítését.