Gedeon napja van. | 2024.03.28

OGY - Az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztéséről is tárgyalnak a képviselők

2015-11-19 07:08:04

Az Országgyűlés mai ülésnapján egyebek mellett tárgyalni kezdi a kormány azon javaslatát, amely kiterjesztené az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetést, és kötelező önkormányzati feladattá tenné a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének biztosítását.

    Az ülésnap reggel 9 órakor, a választójoggal nem rendelkező személyek nyilvántartását pontosító előterjesztés általános vitájával kezdődik, ezt két honvédségi tárgyú törvénymódosítás tárgyalása követ.
    Ezután kerülhet sorra a kabinet gyermekétkeztetésről szóló javaslata, amely egyebek mellett rögzítené a gyed extra bővítését, és a pedagógus- életpályamodell több bölcsődei nevelőre vonatkozó kiterjesztését is.
    Általános vitát tartanak továbbá a kormány legújabb egészségügyi törvénymódosító csomagjáról, amely több más változtatás mellett az elektronikus cigaretta használatát és forgalmazását is érinti.
    Utolsóként a kabinet legutóbb benyújtott oktatási javaslatairól mondhatják el véleményüket a képviselők.
    Az Országgyűlés aktuális kéthetes ülése hétfőn ér véget, amikor a Jobbik kezdeményezésére a korrupcióról tartanak parlamenti vitanapot.