Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2015-11-18 14:21:14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:


    Éjszaka kevés lesz a felhő, csapadék nem várható, az ország délnyugati harmadán köd képződik. Csütörtökön napközben több órára kisüt a nap, délre a köd a legtöbb helyen feloszlik. Késő délután, este észak felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Csütörtökön északkeleten megélénkül a délnyugati szél.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. 
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 14 és 17 fok között valószínű, de a tartósan ködös területeken 10 fok közelében marad.

 


    Időjárási helyzet Európában:


    Az Ibériai-félsziget és a Kelet-európai-síkság felett elhelyezkedő anticiklonok peremein vonulnak továbbra is a jelentősebb időjárás-változást okozó frontok. Mozgásukat sok felhő, eső, zápor, a szárazföld északkeleti harmadán havazás, hózápor, főként Németország, valamint a Benelux-államok térségében erős nyugati szél kíséri. A kontinens északi, északkeleti részén már télies a hőmérséklet; Oroszország európai területén napközben is fagy. Európa déli felén azonban még tavaszias hangulatú az idő. Az ott húzódó magasnyomásnak köszönhetően az éjszakai ködfoltok feloszlását napos idő követi, a hőmérséklet csúcsértéke nagy területen 15, 17, a Földközi- és az Égei-tenger menti országokban 20 fok feletti, de helyenként a Kárpát-medencében és a Balkán-félszigeten is 20, 22 fokig melegszik fel kora délutánra a levegő. A Kárpát-medencében az időjárást továbbra is enyhe levegő alakítja, csütörtök estig jelentős változás nem várható.