Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a baloldal a bevándorlók betelepítésében képzeli el a jövőt

2015-11-18 11:52:57

 

A baloldal a bevándorlók betelepítésében képzeli el Magyarország és Európa jövőjét - így reagált a Fidesz-frakció az MSZP-s Tóbiás József és Gurmai Zita szerdai szavaira.

 

    Tóbiás József, az MSZP elnöke az Európai Progresszív Alapítvány (FEPS) és a Táncsics Alapítvány konferenciáján egyebek mellett összehangolt európai cselekvés sürgetett, és azt is mondta, végre kell hajtani annak a 160 ezer embernek az áthelyezését, amiről megállapodtak.
    A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: a párizsi terrortámadások, a nem szűnő migrációs nyomás és az egyre szélesebb terrorveszély mind figyelmeztetés, hogy az Európai Unió és az európai baloldal bevándorláspárti politikája megbukott.
    A parlament keddi szavazásán kiderült - folytatták -, hogy a párizsi terrortámadások ellenére a magyar baloldal még mindig a bevándorlók pártján áll, és bevándorlók betelepítésében képzeli el Magyarország és Európa jövőjét, "nem törődve a magyar és az európai polgárok aggodalmával".
    Az MSZP, a DK, az Együtt, a PM, az MLP és az LMP nem támogatta az uniós kötelező betelepítési kvótákkal szembeni fellépést, és mind a betelepítés végrehajtására kötelezték volna a kormányt - írta a Fidesz-frakció.
    Jelezték: ezzel szemben a Fidesz az első perctől az EU külső határainak megvédését szorgalmazza, és elutasítja a betelepítési kvótát, amely jogtalan és veszélyes, szétteríti a terrorizmust, veszélyezteti a közbiztonságot, a kultúránkat, és csak újabb meghívót jelent bevándorlók millióinak.