Emma napja van. | 2024.04.19

Az illegális migráció költségeiről kérdezte Botka Lászlót a KDNP szegedi elnöke

2015-11-18 09:33:28

 

Az illegális migrációnak a szegediek számára okozott költségeiről és a kötelező kvóták helyi hatásáról kérdezte Botka László (MSZP) polgármestert Haág Zalán, a KDNP városi elnöke, közgyűlési frakcióvezetője.

 

    A kereszténydemokrata politikus a szegedi közgyűlés pénteki ülésére benyújtott interpellációjában az iránt érdeklődött, hogy az illegális bevándorlás okozta többletfeladatok mennyibe kerültek a szegedi önkormányzatnak, illetve a városi tulajdonban álló cégeknek, és ezek fedezetét milyen forrásból sikerült biztosítani.
    Botka László az interpellációra és a kérdésekre reagáló közleményében - amelyet a szegedma.hu portál ismertetett - a Magyarországon átvándorló, Európába tartó menekültek közül senki nem akart, és senki nem akar az országban maradni.
    A szocialista politikus szerint ebben jelentős szerepe van a Fidesz kormánynak, hiszen Európában Magyarországon a legnagyobb a szegénység, a legmagasabb a minimálbér és az átlagbér adóterhelése, és az ország népességének negyven százaléka a létminimum alatt él.
    A polgármester közölte, Magyarország és Szeged legnagyobb gondja a migrációs helyzettel nem az ide letelepedni szándékozók, hanem az innen elvándorlók sokasága.