Gedeon napja van. | 2024.03.28

Quaestor-ügy - Fidesz: a bankok akadályozzák a kártalanítást

2015-11-18 07:39:32

 

Az Alkotmánybíróságnak a Quaestor-törvényt megsemmisítő döntésével a bankok elérték a céljukat, a kártalanítás akadályozását - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

 

    Halász János hangsúlyozta, hogy már eddig is számos intézkedést tettek a károsultak megsegítésére, most pedig tanulmányozniuk kell az Alkotmánybíróság döntését.
    Az látszik, hogy a kártalanítás lehetőségét nem találta alkotmányellenesnek a testület, viszont az elmaradt kamat után nem lehet fizetni - mondta a politikus.
    Arról is szólt, hogy immár félmillió aláírás gyűlt össze a migránsok kötelező betelepítési kvótája ellen, ez pedig tartást ad a kormánynak ahhoz, hogy fellépjen az intézkedéssel szemben. A kvóta ugyanis növeli a terrorveszélyt, veszélyezteti a schengeni rendszert és kulturális identitásunkat is - mondta Halász János.
    A szóvivő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról is szólt, hogy az Országgyűlés törvényt fogadott el a kötelező betelepítési kvóta ellen, amely arra kötelezi a kormányt, hogy az Európai Bírósághoz forduljon az intézkedéssel szemben.
    A jogszabályt a baloldali ellenzék nem szavazta meg, vagyis most is azt bizonyította, hogy betelepítené a migránsokat Magyarországra - mondta Halász János.
    Kérdésre válaszolva közölte: nem tud arról, hogy a németek megkezdték volna migránsok visszatelepítését Magyarországra. Úgy vélekedetett, hogy a nyugaton bírált magyar plakátkampánnyal szemben a németek afganisztáni plakátkampánya, amely otthonmaradásra bíztatja az afgánokat, megkésett lépés.