Csongor napja van. | 2024.04.16

Megtámadták az EU-t

2015-11-16 12:45:54

Megtámadták az Európai Uniót és mi is veszélyben vagyunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt a parlamentben, ahol a pénteki párizsi merényletekről beszélt.

A kormányfő először ismét kifejezte Magyarország részvétét Franciaországnak, majd idézte Francois Hollande francia államfőt, aki szerint ami történt, az háborús tett.

Orbán Viktor szerint azonban nemcsak Franciaország és a francia nép áll háborúban. Franciaország az EU tagja, innen nézve Párizsban az EU-t támadták meg, így "ez a mi ügyünk is" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

A kötelező kvóta szétterítené a terrorizmust

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a kötelező betelepítési kvóta szétterítené a terrorizmust Európában. A kormányfő beszélt erről, ismét elutasítva a kvótákat, amelyek szerinte éles ellentétben állnak az európai szellemmel.

A miniszterelnök azt mondta, "négy parancsolat" alapján újra kell gondolni az európai politikát: meg kell védeni az EU külső határait, a kultúránkat, a gazdasági érdekeinket, és meg kell adni a jogot az embereknek, hogy befolyásolhassák az európai döntéseket.

Részletek hamarosan.

(MTI)