Márk napja van. | 2024.04.25

Körözést adtak ki a szökésben lévő terrorista ellen

2015-11-15 19:09:19

A képen szereplő fiatalembert keresi nagy erőkkel a francia rendőrség a párizsi terrorcselekményekkel összefüggésben. A neve Abdeslam Salah. Aki látja, csak akkor értesítse a hatóságokat, ha ez nem sodorja veszélybe - szól a felhívás. Ő a terrortámadással hírbe hozott három fivér egyike: testvére, Ibrahim valószínűleg felrobbantotta magát, a harmadik testvért Brüsszelben kaphatták el.

Abdeslam Salahot azzal gyanúsítják, hogy részese volt a november 13-i párizsi vérengzésnek. Mint arról korábban beszámoltunk, nem megerősített hírek szerint három testvér lehetett a terroristák között: egyiküket Belgiumban letartóztatták, a másik, aki a támadásnál használt Volkswagen Polót bérelte, még szökésben van. A harmadikról semmit nem tudni.

Salah 26 éves, 175 centiméter magas. Brüsszelben született, a rendőrség szerint veszélyes, és nem szabad megközelíteni.

A Le Monde szerint a testvérek közül kettőnek a neve azokon a bérleti szerződéseken szerepelt, amelyeket a merényletekkel kapcsolatban hírhedtté vált, belga rendszámú fekete Seat és Volkswagen Polo használatára kötöttek. A fent látható személy bérelhette a Polót, amelyet a 89 halálos áldozatot követelő, Bataclan koncertterem elleni támadás közelében találtak meg.

Testvére, Ibrahim Salah nevét a Washington Post hozta nyilvánosságra, egy vezető beosztású európai titkosszolgálati forrásra hivatkozva. Valószínű, hogy Ibrahim az öngyilkos merénylők egyike lehet - olvasható a Guardianen.

A harmadik testvér nevét még nem tudni, ő azok között lehet, akiket szombaton tartóztattak le Brüsszel Molenbeek negyedében.

Korábban egy másik merénylő arcképét is nyilvánosságra hozták, bár nem a rendőrség. Ő volt az, aki Görögországon keresztül, menekültek közé vegyülve érkezett, és az útlevelét - amely lehet, hogy hamisított - az egyik támadás helyszínén megtalálták. Ő a hírek szerint hajótörést szenvedett a görög partoknál, a hatóságok mentették ki.

(forrás HVG)