Emma napja van. | 2024.04.19

Kaspersky: az Egyesült Államokból és Vietnamból küldik a legtöbb spamet

2015-11-13 15:17:06

 

A teljes e-mail forgalom 54,2 százalékát tették ki a kéretlen levelek, a spamek, a harmadik negyedévben, amelyek 15,3 százaléka az Egyesült Államokból, 8,4 százaléka Vietnamból, 7,2 százaléka Kínából származott - derült ki a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat spam jelentéséből.

 

    Az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatás szerint bár a spamek százalékos aránya 0,8 százalékkal csökkent a második negyedév óta, a spammerek egyre többféle módszert használnak a címzettek és az e-mail szűrők megtévesztésére. 
    Tatyana Shcherbakova, a Kaspersky Lab antispam elemzője a közlemény szerint elmondta: a spammerek kihasználják a nyári üdülési szezont és a magányos embereket. Különböző taktikákat alkalmaznak, kezdve a szállodák nevében küldött hamis értesítésekkel, a pdf csatolmányba illesztett adathalász linkek küldéséig, vagy álmenyasszonyok által a magányos vőlegényektől való pénzszerzésig - sorolta.
    Oroszország részesedése a kéretlen levelek forrásországai között 5,7 százalékra csökkent, majd Németország következik 4,3 százalékkal, amelyet Franciaország követ 3,3 százalékkal - derült ki a jelentésből.
    Az orosz magántulajdonban lévő Kaspersky Lab jelenleg csaknem 200 országban működik világszerte és több, mint 400 millió felhasználónak biztosít védelmet.