Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ma rendezik meg először az Ékszerek éjszakáját

2015-11-13 07:09:20

 

Első alkalommal rendezik ma meg az Ékszerek éjszakáját, amelynek keretében mintegy harminc budapesti helyszínen mutatják be munkáikat kortárs magyar ékszertervezők.

 

    A projekt elsődleges célja, hogy a közönség jobban megismerhesse a kortárs dizájn és képzőművészet szellemében készült tervezői ékszereket, valamint lehetőséget teremtsen személyes találkozásra, közvetlen párbeszédre az alkotókkal.
    Az éjszaka idejére a Design Terminálban, művészeti galériákban és dizájnüzletekben ötven kortárs ékszertervező, valamint művészeti intézmények diákjainak kiállítását nézhetik meg az érdeklődők, de a programokat divatbemutatók, vetítések és rövid interaktív workshopok is színesítik.
    A rendezvény a Design Terminál Pavilonjában és Konferenciatermében nyíló Kontakt című ékszerpályázat alkotásaiból nyíló kiállítással veszi kezdetét.
    A szervezők célja egy hagyományteremtő, évről évre ismétlődő, nemzetközi színvonalú kulturális esemény létrehozása, a hasonló profilú müncheni Schmuck és a bécsi Nacht der Schmuckkunst mintájára.