Emma napja van. | 2024.04.19

Őrizetbe vették a fegyveres rablással gyanúsított rendőr egyik társát

2015-11-10 15:32:43

 

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség a korábban fegyveres rablás miatt elfogott rendőr egyik civil társát hétfőn - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

 

    Ibolya Tibor fővárosi főügyész közleményében az áll: a Budapesti Nyomozó Ügyészség júniusban elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság egyik, kerületi rendőrkapitányságon járőrként szolgálatot teljesítő rendőr őrmesterét fegyveresen elkövetett rablás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. 
    A nyomozó ügyészség hétfőn a volt rendőr egyik civil társát is őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványt tesz az előzetes letartóztatásának elrendelésére. A gyanúsítottat a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége fogta el a BRFK kiemelt ügyek főosztálya munkatársainak segítségével.
    A gyanú szerint a volt rendőr őrmester áprilisban ismerkedett meg az akkor lakhelyelhagyási tilalom alatt álló későbbi társával, az ő szolgálati feladata volt a tilalom ellenőrzése. A két férfi ezután - egy esetben harmadik társukkal együtt - három helyszínen összesen hat ember ellen követett el fegyveres és részben csoportos rablást, valamint más bűncselekményeket. Minden alkalommal rendőri eljárást színleltek, a sértettekre lőfegyvert utánzó gáz-riasztópisztolyt fogtak, majd miután megkötözték őket, készpénzt és különböző értékeket tulajdonítottak el.
    A volt rendőrt június 28-án fogták el, azóta előzetes letartóztatásban van, a bíróság a kényszerintézkedést ügyészi indítványra december 30-áig meghosszabbította. Harmadik társuk még szökésben van, vele szemben a nyomozó ügyészség elfogatóparancsot adott ki.