Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nem indulnak a járatok a Liszt Ferenc repülőtérről

2015-11-10 07:34:43

 

Nem indulnak a járatok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a 2-es terminál informatikai rendszerében történt hiba miatt, ezért késésekre lehet számítani - közölte a Budapest Airport kedd hajnalban az MTI-vel.

    Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője elmondta, hogy a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak, egyelőre nem tudják megmondani, mikor szállhatnak fel a gépek, ezért az utasok türelmét kérik. Az érkező járatokat fennakadás nélkül fogadják.
    Hozzátette: a Budapest Airport Facebook- és Twitter oldalán a legfrissebb információkról folyamatosan tájékoztatják az utasokat.
    A Budapest Airport honlapján közzétett információk szerint a késés egyelőre tizenhárom járatot érint, az eredeti indulási időpont szerint 6  és 8 óra között induló járatok közül. Az érintett járatok között van két londoni, valamint egy-egy milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli, frankfurti, moszkvai, római, amszterdami, müncheni,  párizsi és thesszaloniki.
    Az MTI helyszínen tartózkodó fotóriportere azt tapasztalta, hogy a 2A terminál előcsarnoka teljesen megtelt a várakozó utasokkal. Folyik az utasfelvétel; a tájékoztató táblák működnek ugyan, de a késő járatok új indulási időpontja csak néhány járatnál szerepel. A tömeg nyugodtan várakozik - tette hozzá a tudósító.
    Az MTI információi szerint a csomagkezelő rendszerrel van probléma.