Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ferencvárosi önkormányzat: jól működik a parkolási rendszer

2015-11-09 17:18:14

 

A ferencvárosi önkormányzat szerint a kerületi közterületi parkolási rendszer az évek során bizonyította sikerességét.

 

    A IX. kerületi önkormányzat hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelték: a ferencvárosi parkolási rendszer szakértő vállalkozók bevonásával, törvényesen, átláthatóan és költséghatékonyan működik, és minden egyes, a parkolásból származó forint az önkormányzathoz folyik be. Az önkormányzat folyamatosan törekszik arra, hogy a parkolási bevételekkel szemben mutatkozó költségeket csökkentse, és ebben az utóbbi években komoly sikereket értek el - írták, jelezve: a költségek csökkentéséhez a parkolási cég átalakítása is jelentősen hozzá fog járulni.
    Hozzátették, Ferencváros biztosítja Budapest legszélesebb körű és legnagyobb kedvezményt nyújtó parkolási rendszerét a helyi lakosok számára. A kerület vezetése kiemelten kezeli a parkolás kérdését, és elkötelezett a parkolási rendszer költséghatékony működtetése mellett - fogalmaztak.
    Az önkormányzat kitért arra: komoly ellentmondás, hogy miközben az Együtt párt "a szövetségeseivel együttműködve kiszervezi a parkolást" Zuglóban, addig Ferencvárosban éppen ennek az ellenkezőjét várják el.
    Vasárnap Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője az MTI-nek azt mondta, hogy álláspontja szerint a IX. kerületben a FER-PARK Kft.-vel kötött szerződést fel kell bontani, és az önkormányzatnak saját cége kezébe kellene adnia a kerület parkolási rendszerének irányítását, így ugyanis az önkormányzatnak sokkal nagyobb lenne a nyeresége.