Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a magyar baloldal is bevándorlókat akar betelepíteni

2015-11-09 14:35:07

 

Nemcsak Brüsszel, hanem a magyar baloldal is bevándorlókat akar betelepíteni - így reagált a Fidesz-frakció az illegális bevándorlással kapcsolatos hétfői DK-s és MSZP-s nyilatkozatra.

    Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy pártja aláírásgyűjtést indít az európai uniós menekültkvóták támogatására. A nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, Molnár Zsolt pedig arról beszélt a Kossuth Rádióban, hogy az általános érvényű kvótát nem, az átmenetit viszont támogatják a szocialisták.
    A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött reagálásában mindezt úgy értékelte: a baloldal egyértelművé tette, hogy kész támogatni az EU-s betelepítési programot, ami "egy szegednyi bevándorló betelepítését jelentené Magyarországra".
    A kormánypárt felháborítónak tartja, hogy "ugyanazok, akik 2004-ben gyűlöletkampányt folytattak a külhoni magyarok ellen, most a bevándorlók betelepítéséért akarnak aláírást gyűjteni".
    Közleményükben azt is írták: a bevándorlók döntő része nem átmeneti időre, hanem véglegesen, a jobb megélhetésért jött Európába. A szocialisták javaslata ezért szerintük nem más, mint "hazug megágyazása a betelepítésnek".
    "Az országot meg kell védeni, mert nemcsak Brüsszel, hanem a magyar baloldal is bevándorlókat akar betelepíteni" - hangsúlyozta a Fidesz-frakció.