Emma napja van. | 2024.04.19

Szálló por - Javult a levegő minősége Nyíregyházán

2015-11-09 12:26:31

 

Javult a levegő minősége a legutóbbi 24 órában Nyíregyházán, így mérsékelhette a füstködriadó fokozatát a város önkormányzata - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke hétfőn az MTI érdeklődésére.

 

    Parillák Gabriella elmondta, hogy a szombaton elrendelt riasztási fokozat helyett a tájékoztatási lépett érvénybe, és ha az időjárás kedvező marad, akkor kedden a legkisebb mértékűnek számító figyelmeztetést is visszavonhatják. Hozzátette: ehhez azt kell, hogy a szálló por 24 órás átlagkoncentrációja tovább mérséklődjön, hétfőn is egész nap a mértékadó színt alatt maradjon.
    A nyíregyházi önkormányzat továbbra is azt kéri a 120 ezres város lakóitól, hogy aki teheti, az a személygépkocsi helyett válassza a tömegközlekedési járműveket az utazáshoz. Ugyancsak javasolja a helyhatóság, hogy ahol a feltételei adottak, ott a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelési eszközök használatát részesítsék előnyben.
    A kerti hulladék égetése továbbra is tiltott Nyíregyháza egész területén, beleértve a külterületek mintegy negyven bokortanyájának környékét is.
    Óvintézkedésként tanácsolják azt is, hogy az esti és a reggeli órákban lehetőleg mindenki kerülje a szabadban végzett fizikai munkát vagy sportolást. A lakások szellőztetését a déli vagy a kora délutáni órákban végezzék, és sétát is akkor tegyenek, főként a kisgyermekek és az idősek.