Ervin napja van. | 2024.04.26

Németh: elkerülhetetlen az Egyesült Államok belépése a migráció kezelésébe

2015-11-05 07:05:58

 

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Államok "belelépjen" az európai migrációs válság kezelésébe, és végre megfelelő válaszokat adjon a tágabb Közel-Kelet humanitárius katasztrófákat eredményező súlyos konfliktusaira.

 

    Németh Zsolt a Népszabadságnak adott, csütörtökön megjelent interjújában ugyanakkor azt is mondta, nem mindegy, hogy Amerika ezt a belépést az európai baloldali-liberális felfogás alapján, a magyar származású amerikai üzletember és filantróp, Soros György "kottájából játszva" teszi meg, vagy osztja a kelet-európai országok által képviselt erőteljes biztonságpolitikai megközelítést.
    A kormánypárti szakpolitikus úgy vélte, a migrációs válság és a posztkommunizmus lezárása új fejezet nyit Közép-Európa emancipációjában.
    A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a külső határok védelme "magyar brand", és abból nem szabad engedni. A politikus kulcsfontosságúnak nevezte, hogy Európa és a világ pénzügyileg is segítse Törökországot, mert szerinte tarthatatlan, hogy Ankara
állja a török földre menekült több mint kétmillió ember ellátása költségeinek 95 százalékát.