Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mentőhelikoptereket bérelne a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

2015-11-04 20:50:07

 

Nyílt közbeszerzésen keres bérletre hét mentőhelikoptert a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

 

    A hét helikopter ötéves bérleti díját nettó 30,7 milliárd forintra becsüli az ajánlatkérő. 
    A bérlet jövő év március 11-én kezdődik és 2021. március 10-ig tart. A hét helikopter együttes éves repülési ideje 1400 óra, amely 30 százalékkal növekedhet. A járművek a budaörsi, a balatonfüredi, a debreceni, a miskolci, a pécs-pogányi, a sármelléki és a szentesi bázison teljesítenek majd szolgálatot.
    A részleges javítás a bérbeadó feladata lesz.
    A járművek részletes felszereltségét az ajánlati dokumentáció tartalmazza, a felhívásban annyi szerepel, hogy minden helikopterben kell lennie egy-egy lélegeztető gépnek és defibrillátornak, továbbá két infúziós pumpának.
    Az ajánlatkérő vételi jogot köt ki a bérleti szerződésben, így ha a bérleti szerződés ötéves időtartama lejár - és a felek a szerződést nem kívánják meghosszabbítani -, akkor az ajánlatkérő a bérelt helikopterek bármelyikét a bérbeadó hozzájárulása nélkül, egyoldalú döntéssel megvásárolhatja.
    Az ajánlattétel határideje december 14. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az értékelési szempontok között túlsúlyos a hét helikopter ötéves nettó szolgáltatási díja.