Csongor napja van. | 2024.04.16

Gazdaság-energia MVM OVIT: a magyarországi villamoshálózat Európában a legjobbak közé tartozik

2015-11-04 10:15:57

 

Az MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. vezérigazgatója szerint a magyarországi villamoshálózat európai szinten a legjobbak közé tartozik. Patay László az M1 aktuális csatornán szerda reggel hozzátette: a minőség az üzemzavarok átfutási idejében és az egy ügyfelet érintő üzemzavarpercek számában mérhető, és Magyarország mindkettő tekintetében nagyon jól áll.

    Emlékeztetett, hogy a magyarországi villamoshálózatot a negyvenes évek végétől szinte teljes mértékben az MVM OVIT Zrt. építette ki. Jelenleg nagyjából 200 ezer kilométernyi villamosvezeték fut az országban.
    A felújításokat folyamatosan végzik, nagy beruházásra nincs szükség, véleménye szerint a hálózat minősége egyre javul. A tanyavilágban ugyanakkor sokszor nem éri meg hálózatot kiépíteni, az ottani szükségleteket akár egy aggregátorral ki lehet elégíteni.
    Patay László azt is elmondta, hogy az MVM OVIT Zrt. jelenleg Szaúd-Arábiába terjeszkedik. Alapítottak egy vegyes vállalatot, és ezzel kívánnak kihasítani egy szeletet az ország energetikai piacából. A vezérigazgató reméli, hogy jövőre elkezdhetik a hálózatépítést Szaúd-Arábiában.