Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az HBO-hoz szerződött le Jon Stewart

2015-11-04 07:00:50

 

Négyéves webvideós szerződést kötött az HBO-val Jon Stewart humorista, a Comedy Central The Daily Show című műsorának korábbi házigazdája.

 

    Az HBO keddi közleménye szerint Stewart kezdetben rövid formátumú, aktuális digitális tartalmat állít majd elő az HBO NOW az HBO GO számára. Az interneten streamelt produkció az OTOY grafikai társaság közreműködésével készül majd.
    A videókat, amelyeket először valamikor a jövő év elején láthat majd a közönség, napi több alkalommal fogják feltölteni. Ezeket Stewart fogja narrálni, de nem jelenik majd meg a képernyőn.
    A The Daily Showtól augusztusban távozott Jon Stewart közleményében arról írt, hogy a korábbi, napi 22 perces tévéműsor készítése kimerítette. Korábban Jerry Seinfeld, az NBC Seinfeld című sitcom-sorozatának címszereplője is "átköltözött" a televízióból az internet világába és online szériát indított Comedians In Cars Getting Coffee (a.m.: autós komikusok kávéznak) címmel.
    Az HBO, amely a CNN-hez hasonlóan a Time Warner anyavállalathoz tartozik, idén sokat áldozott az erősítésre: Stewart leigazolását megelőzően idén júliusban leszerződtette Bill Simmonst, az ESPN sportcsatorna egyik legnépszerűbb szakértőjét és augusztusban megállapodást kötött az Szezám utca népszerű gyereksorozat folytatásáról.
    Tavaly óta az HBO sugározza a brit John Oliver Last Week Tonight című showműsorát is.