Csongor napja van. | 2024.04.16

Trump: Obama rosszul kezeli az országot

2015-11-03 20:33:58

 

Barack Obama rosszul kezeli az országot - vágott vissza kedden az ABC televízióban Donald Trump ingatlanmilliárdos az amerikai elnöknek arra a kijelentésére, hogy ha a Fehér Házra pályázó republikánus elnökjelölt-aspiránsok még egy televíziós vitaműsor moderátorait sem tudják kezelni, akkor ez nem várható el tőlük Oroszország vagy Kína esetében sem.

 

    Trump, aki maga is aspirál a Republikánus Párt hivatalos jelöltségére, júliustól a közelmúltig magabiztosan vezette a riválisok mezőnyét. Most a The Wall Street Journal című napilap és az NBC televízió legfrissebb közvélemény-kutatása szerint 23 százalékkal a második helyen áll pártjában országos támogatottságban a 29 százalékon álló Ben Carson idegsebész mögött. Ők ketten messze elszakadtak vetélytársaiktól.
    Obama "nem tudja kezelni az országot. Rettenetesen végzi az ország vezetését" - jelentette ki Trump.
    Az elnökségre törő milliárdos, aki egyben valóságshow-sztár is, elmondta, hogy az őt érő folyamatos támadások ellenére szereti a televíziós vitákat, és nem érdekli, hogy azokat milyen formátumban folytatják le.
    Ez azért is figyelemre méltó, mert egy nappal korábban Trump stábja azt közölte, hogy szakít a többi aspiráns kabinetjével, és önállóan tárgyal majd a televíziókkal a vitaműsorok formátumáról. Abban szakértők és nézők egyetértenek, hogy ezek nézettsége elsősorban azért magas, mert a New York-i milliárdos is részt vesz bennük.
    Trump kedden a Fox Newsban a vetélytársairól nyilatkozva kijelentette, hogy a komoly kampányfinanszírozási problémákkal küszködő Jeb Bush volt floridai kormányzónak nincs esélye, és csak az idejét vesztegeti, Marco Rubio floridai kormányzót pedig könnyűsúlyúnak és túlértékeltnek nevezte.
    A republikánus elnökjelölt-aspiránsok legutóbbi, múlt szerdai vitáját a CNBC televízió közvetítette. A fórum több részvevője már adás közben vagy utána élesen bírálta a műsorvezetőket konfrontatív, megítélésük szerint rosszhiszemű, nem lényegre törő kérdéseik miatt. A párt emiatt közölte, hogy "felfüggeszti az együttműködést" az ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó NBC-vel az aspiránsok február 26-ára tervezett televíziós összecsapásának közvetítése ügyében. 
    Obama erre az ellentétre reagálva mondta azt, hogy ha a helyére pályázó republikánusok a CNBC moderátorait sem tudják kezelni, akkor "a kínaiak vagy az oroszok nem túl sokat fognak aggódni miattuk".