Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szögesdróttal erősítették meg az ausztriai A9-es autópálya déli határ menti szakaszát

2015-11-03 20:29:45

 

Szögesdróttal erősítették meg kedden azt a kordont, amely az ausztriai A9-es autópálya déli határ menti szakaszán állítottak még korábban, mivel az utóbb időben többen próbáltak meg az autópályán keresztül útnak indulni.

 

    Az autópálya és a vasúti sínek mellett, valamint a menekülteket befogadó szálláshely előtt felállított akadályt még október 25-én húzták. Ennek az osztrák hatóságok szerint a múlt héten bejelentett és jelenleg tervezés alatt álló "műszaki jellegű építkezéshez" nincsen köze. A stájerországi rendőrségi szóvivő szerint ha nem húzták volna fel a kordont, akkor folyamatos rendőri jelenléttel tudták volna csak biztosítani az autópályát.
    Az autópálya-felügyelet egyik salzburgi befogadóhelyén egyre több olyan migráns tartózkodik, akik már beadták menedékjogi kérelmüket Ausztriában. A 800 fős szálláshelyen hétfőn este már 300-an voltak a menedékkérők. Naponta ötvennel vannak többen azok, akiknek nem találnak helyet állandó befogadóállomásokon - közölte a salzburgi polgármester, aki szerint ha ez így folytatódik, akkor már nem működhet tovább a hely ideiglenes szállásként. A belügyminisztérium szerint mivel Salzburg az előírt befogadási kvótájának csupán 91 százalékát teljesíti, ezért továbbra is a tartomány feladata a migránsok elhelyezése.
    A német hatóságok közlése szerint hétfőn 8750, vasárnap 7750 és szombaton 7300 ember érkezett Ausztriából Bajorországba.