Gedeon napja van. | 2024.03.28

Húsz év fegyházra ítéltek egy idős nőt nyereségvágyból halálra verő fiatal férfit

2015-11-02 18:41:13

 

Húsz év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék egy 19 éves viszi férfit, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, a kora miatt védekezésre korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölés miatt - közölte a bíróság sajtótitkára az MTI-vel hétfőn.

 

    Marosiné Tumó Tünde tájékoztatása szerint az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védelem enyhítésért fellebbezett, így jogerős döntést az ügyben Pécsi Ítélőtábla hoz majd.
    Elmondta továbbá, hogy mivel a vádlott még nem töltötte be a 20. életévét, a kora miatt a bíróság a négyszeresen minősített emberölés ellenére nem ítélhette életfogytiglani fegyházra. A Kaposvári Törvényszék a vádlottra kiszabható legszigorúbb büntetést rótta ki, azzal a kitétellel, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat. 
    A gyilkosság áldozatára - egy egyedül élő 70 éves nőre - tavaly novemberben találtak rá otthonában, a Somogy megyei Viszen. A rendőrség rövid időn belül elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított helybeli férfit, aki beismerő vallomást tett. A tettét azzal indokolta, hogy új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol munkába álljon, és ehhez pénzre volt szüksége. 
    A férfi azt remélte, hogy az idős nő házában pénzt talál, ezért késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz és egy vasbottal halálra verte, majd átkutatta a lakást. Az áldozat pénztárcájában 14 500 forintot talált.