Auguszta napja van. | 2024.03.29

Átvette a százhalombattai fűtőművet a Veolia

2015-11-02 09:48:50

 

A Veolia Energia Magyarország Zrt. tulajdonába került a százhalombattai fűtőmű október 30-án - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

 

    A Veolia Energia Magyarország július elején írt alá megállapodást a GDF Suez Energia Magyarországgal a városban működő fűtőművet üzemeltető Dunai Hőtermelő Kft. százszázalékos tulajdonrészének megvételéről. Az ügylet végrehajtását október közepén meghozott végzésében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyta.
    A társaság most már ténylegesen átvette a százhalombattai fűtőmű üzemeltetését, ezzel újabb városban kapcsolódik be a távhőszolgáltatáshoz szükséges hőenergia előállításába - idézi a közlemény Fernezelyi Ferencet, a Veolia Energia Magyarország kereskedelmi igazgatóját.
    A tájékoztatás szerint a mintegy másfél éve átadott, 25,2 megawatt (MW) névleges teljesítményű, korszerű fűtőmű összesen 4200 lakás hőenergia-szükségletét termeli meg a településen, de a tranzakció a lakossági távhőszolgáltatást csak közvetve érinti. A szolgáltatásért ugyanis a helyi, városi távhőszolgáltató társaság felel, és ez a társaság áll közvetlenül szerződésben a százhalombattai fűtőművet működtető Dunai Hőtermelő Kft.-vel, megvásárolva a távfűtés ellátásához szükséges hőmennyiséget.
    Az idei távfűtési szezon október 15-én rendben, fennakadás nélkül elindult, a fogyasztók a fűtőmű tulajdonosváltásából semmit nem érzékeltek, mert ez a távfűtés napi működését nem befolyásolta - közölte a Veolia.
    A városi távhőszolgáltató társaság a Dunai Hőtermelő Kft. kapacitásainak csak egy részét kötötte le a százhalombattai lakosság hőellátására, így adott a lehetőség további, ipari fogyasztók hőenergiával történő ellátására is - jelezte a társaság.
    Közleményük szerint a százhalombattai fűtőmű megvásárlása szervesen illeszkedik a Veolia Energia Magyarország üzleti stratégiájába.