Emma napja van. | 2024.04.19

Szakértő: sok a kritika Merkellel szemben

2015-11-02 08:16:52

 

Sok a kritika Németországban Angela Merkellel kapcsolatban, ám az általános bizalom még megvan az emberekben a kancellár iránt - mondta Tamási Anna, a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

 

    Hozzáfűzte, nem szabad elfelejteni, hogy Merkel egy évtizede áll az ország élén.
    Tamási Anna kifejtette: érezhetően sokat változott a közhangulat, az emberek érzékelik a migrációs probléma súlyát, aggódnak a vallási, kulturális különbségek és a várható gazdasági terhek miatt. Nyilván Merkel is érzi, hogy szükség van olyan intézkedésekre, amelyek megnyugtatják az embereket, mert túl sok a bevándorló - közölte.
    Azzal kapcsolatban, hogy a kancellár politikáját támadó petíciókat írnak alá szerte az országban, a szakember azt mondta: Merkel melletti ellenpetíciók is hasonlóképpen terjednek. "A másik oldal is létezik" - jegyezte meg Tamási Anna.
    A szakember arra is felhívta a figyelmet: igaz ugyan, hogy a német szociáldemokraták nem támogatják a tranzitzónákat, ám miután a baloldali kormánypárt a jóléti állam vívmányainak megőrzésében érdekelt, nem kizárt, hogy idővel megállapodik koalíciós partnereivel a tranzitzónák kérdésében.