Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mennyit ér egy nagyköveti poszt az USÁ-ban ? – Colleen Bell hivatala 500 000 dollárt ér

2015-11-01 17:33:50

Az USÁ-ban egy magyarországi nagyköveti poszt 500 ezer dollárt, átszámítva 140 millió forintot ér. Ennyivel járult hozzá Colleen Bell alias Mrs. Producer, a Barack Obama választási kampányához a slate.com internetes oldal szerint.

Így már érthető, hogy a magyarországi amerikai képviselet vezetői, miért viselkedtek elefántként a diplomácia porcelánboltjában. Balgaság azt hinni, hogy az USA egyenlő félként akarja kezelni Magyarországot. Vezető diplomatáinak a megnyilvánulásai, a nyomásgyakorlás, a „baráti aggódás” hasonlatos a szovjet birodalom helytartóinak módszereihez.

Céljaik elérése érdekében, akár a demokratikus úton megválasztott kormányt is megbuktatnak, mint ahogy tették Csehországban 2013-ban. A Necas-kormányt azért tartották korruptnak, mert a modern Csehország történetének a legnagyobb beruházását, a Temelin atomerőmű fejlesztését nem az amerikai cégek kapták.

Magyarországon is akkor lett az amerikaiak szerint rendszerszintű a korrupció, amikor egyes mezőgazdasági termékek feldolgozásával foglalkozó amerikai cégek ellen ÁFA csalás miatt indult eljárás, és a több ezer milliárd forintos felújítást a Paksi Atomerőműben, nem az amerikai cégek kapták.

Meglepő, hogy a szovjeteket 1990 előtti, az amerikaiakat rendszerváltás utáni, feltétel nélküli támogatói körben nagyok az átfedések. A demokratákká átvedlett egykori kommunisták lelkesen döntötték a tőkét a szovjet fegyverek árnyékában, majd 1990 után vadkapitalista módon halmozták a javakat saját maguknak és a nemzetközi nagytőkének.

A napokban Colleen Bell folytatta elődeinek ámokfutását, amely diplomáciai körökben teljesen elfogadhatatlan. Szerdán a budapesti Corvinus Egyetemen kemény szavakkal próbálta ostorozni a magyar kormányt, megfoghatatlan vádaskodással. Könnyekig megható Mrs, Producer, Soros György finanszírozta „civil társadalom” szabad működéséért való aggódása.

Roger Scruton brit filozófus szerint, Soros György összeesküvést pénzel Magyarország ellen.

A rendszerszintű korrupciót azért sem kellene emlegetni Mrs. Producernek, mert a hivatalát, választási pénz gyűjtéséért kapta. A kinevezése előtti kongresszusi meghallgatásán Colleen Bellnek, kis túlzásokkal fogalma sem volt arról, hogy milyen országban lesz külképviseleti diplomáciai vezető.

A Bellhez hasonló „diplomaták” felkészületlenek, tájékozatlanok, nem ismerik kellőképpen a fogadó országot. (Hölgy esetén nem akarom azokat a jelzőket használni, amellyel egyes vezető amerikai politikusok, Obama elnök kinevezési gyakorlatát jellemezték.) Az elmúlt években az amerikai nagykövetek, több közép-európai országban durván beavatkoztak a belpolitikába. Mindenütt azonos tartalmú, konkrétum nélküli vádaskodással próbáltak aláásni a demokratikusan megválasztott kormányokat.

Csehországban, Milos Zeman köztársasági elnök kitiltotta a rezidenciájából az amerikai nagykövetett.

A sajtószabadságért is fölösleges aggódnia, hiszen a Frankfurter Allgemeine Zeitung egykori tollnoka, Udo Ulfkotte, A megvásárolt újságírók című könyvében, a teljesség igényével mutatja be, hogyan működik a „szabad sajtó” a titkosszolgálatok, többek között a CIA gyámkodásával. Colleen Bell aggódását úgy kell érteni, hogy sok olyan média működik Magyarországon, amelyet nem Soros György vagy a külföldi érdekcsoportok pénzelnek, és nem a titkosszolgálatok, közöttük a CIA felügyel.

- Politikánk nem változott. Magyarország barátjaként szóvá tettünk ügyeket a múltban, ezt tesszük a jelenben és ezt fogjuk tenni a jövőben is – ugyanabban a szellemben – barátként és partnerként – mondta Mrs. Producer.
Kérdésként már csak az merül fel a magyarokban, ha ilyen barátaink vannak, akkor kell nekünk egyáltalán ellenség?

(címlapfotó MTI / írás di.)