Márk napja van. | 2024.04.25

Napnál is világosabb: Soros útjában áll Orbán és a nemzetállamok

2015-11-01 07:46:39
A magyar származású amerikai üzletember már péntek este közleményben reagált a magyar miniszterelnök szavaira.

Gergely András, aki a Bloomberg üzleti portálon magyarországi témákat publikál, pénteken Soros György e-mailben elküldött közleményére hivatkozva írt cikket. A közlemény nincs csatolva, máshol sem érhető el, úgy látszik, csak a belső, bizalmi körök olvashatják el. A szerző idéz Orbán Viktor pénteki interjújából (Magyarország ma a stabilitás szigete) és beszédéből (Európát elárulták) is, valamint a közleményből is, de nehéz elválasztani, hogy mennyiben támaszkodik Soros szavaira, és mennyiben fűz hozzá saját véleményt.

A Bloomberg cikke kiemeli, hogy a magyar miniszterelnök szerint Soros György – a milliárdos befektető és filantróp – kiemelkedő tagja az aktivisták azon körének, amely aláássa az európai nemzeteket azzal, hogy segíti a Közel-Keletről Európába áramló migránsokat. „Soros György neve vélhetően a legerősebb példa azok közül, akik mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzeti államokat, és támogatnak mindent, ami megváltoztathatja az európai életformát. Az aktivisták, akik segítik a migránsok vándorlását, akaratukon kívül is a nemzetközi embercsempész hálózat tagjai lettek” – idézi a cikk Orbán Viktort.

Soros a már említett közleményben visszatért az Orbán Viktor az EU-csúcson bemutatott hat pontjára válaszként összeállított saját hat pontjára. Ez utóbbi az európai értékek megőrzésének záloga, míg Orbán pontjai, a cikk idézete szerint, aláássák ezen értékeket.

„Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt” – zárul a cikk egy utolsó idézettel.

Ez volt az első alkalom, amikor Soros György nyíltan felfedte a kártyáit. Az utolsó mondatban egyértelműen beismerte, hogy a migránsokat támogatja és a segítségükkel le akarja bontani az európai nemzetek határait.

Nos ez eddig sem volt titok, de a beismerés nélkül a liberális média mindig megpróbálta összeesküvés elméletnek titulálni azokat a kísérleteket, amelyek a mozaik darabkáiból összerakták a teljes képet, és megmutatták a Soros-féle, civilnek nevezett szervezetek földalatti, az emberi jogok védelmében csomagolt romboló tevékenységét.

A KISSOROSOK HAT PONTJA

Ezzel a címmel írt vezércikket Csontos János a Magyar Idők keddi lapszámába. A fentiek ismeretében sokkal érthetőbb, hogy a szerző mire gondolt, amikor azt írta: „Soros György hat pontja, amelyet amerikai állampolgárként tett közzé, nemcsak felháborító, de az inkompetencia csimborasszója is.”

SOROS GYÖRGY A „FEHÉR VILÁG” JÓLÉTÉVEL CSÁBÍT

A Magyar Idők szeptember 21-én írta meg, hogy a magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.

SOROS TÁMOGATJA A MENEDÉK EGYESÜLETET

A magyar származású amerikai milliárdos üzletember alapította Leftist nevű szervezetről az Investment Watch nevű angol blog azt írta, hogy a társaság több mint két évtizede azért imádkozik, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt a jólétet, amit a „fehér világ” ellopott tőlük. A migránsok magyarországi segítői között a Welcome to Europe, azaz w2eu.info oldal „magyar” aloldalán pedig éppen a Menedék Egyesület szerepel, számolt be róla a Magyar Idők.

SOROS AZOKAT IS ELHOZNÁ, AKIK MÉG EL SEM INDULTAK

Pedig már elég régóta dolgozik az ügyön. A Magyar Idők kiderítette, hogy w2eu.info már 2010 elején megkezdte áldásos tevékenységét, amelynek hatásait már most érezzük, de a szakértők szerint a java csak ezután jön.

(forrás: magyar idők)