Emma napja van. | 2024.04.19

Technikai okokból még négy OTP-részvény maradt az MNV-nél

2015-10-30 16:04:21

 Technikai okokból 4 OTP-részvény maradt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) tulajdonában, amelyeknek hasznosításáról később dönt a zrt. - közölte a társaság az MTI megkeresésére.

    A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett MNV-bejelentés szerint az állam a fennmaradt pénzügyi eszközök mellett 1 153 976 OTP OPUS Securities törzsrészvényre váltható kötvénnyel is rendelkezik. 2016. október 17-én esedékes az átváltás, ha a kibocsátó emellett dönt, az államnak továbbra is lesz egy bizonyos tulajdoni hányada.
    Az OTP Bank Nyrt. az MTI kérdésére elmondta: az aukció során olyan allokációs szabályok szerint osztották szét a részvényeket, amelynek eredményeként az aukció végén pár darab megmaradt.
    Az MNV csütörtökön értékesítette az állami tulajdonú OTP-részvényeit az Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével.
    A társaság korábbi tájékoztatása szerint a kormány döntése alapján, a 2015. évi költségvetés bevételi előirányzatainak teljesítése érdekében adták el a részvényeket. Az értékesítésből származó mintegy 75 milliárd forintos bevétel az Országgyűlés által elfogadott 2015-ös költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően a Beruházási Alapba folyik be, azt a szigorú vagyonpolitikai alapelvek betartásával a közvagyon gyarapítására, beruházásokra és fejlesztésekre fordítják majd.