Auguszta napja van. | 2024.03.29

Közgyűlést tartott a Via Carpatia

2015-10-28 15:18:47

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megye által létrehozott Via Carpatia csoportosulás szerdán délelőtt Miskolcon, a Megyeházán tartotta közgyűlését, amelyen többek közt döntöttek a szervezet jövő évi költségvetéséről, az elektronikus szavazás bevezetéséről, valamint a két megye egyetemistái részére kiírandó versenyről. 

Török Dezső, a csoportosulás elnöke nyitotta meg a közgyűlést, amelyen a szlovákiai partner képviseletében részt vett Zdenko Trebula, a Via Carpatia alelnöke és Zakariás István, Kassa megyei önkormányzat alelnöke.

[1494_0.jpg] 02_viacarpatia.JPGTörök Dezső (balról a harmadik) vezette a csoportosulás közgyűlését (A képre kattintva képtár nyílik)

A napirend elfogadását követően elsőként jóváhagyták a belső kézikönyv módosítását, majd a Via Carpatia és a Jövő útja Kft. tárgyi eszközeinek a jegyzékét. Mivel a csoportosulás egyik tagjának Miskolcon, a másiknak pedig Kassán van a székhelye ezért a gyors döntést igénylő témák esetében célszerű a technika adta lehetőséggel élve bevezetni az elektronikus szavazást. Az ezzel kapcsolatos javaslatot a közgyűlés egyhangúan elfogadta. 

A csoportosulás és a Jövő Útja Kft folyamatos működésének zavartalansága érdekében már most elfogadták a szervezetek 2016-os költségvetését. 
[1494_2.jpg] 04_viacarpatia.JPGA közgyűlés elfogadta a 2016-os költségvetést (A képre kattintva képtár nyílik)

Arról is döntöttek, hogy a két megyében működő egyetemek (Kassai Műszaki Egyetem, a Pozsonyi Gazdaságtudományi Egyetem Kassán működő képzőhelyén, valamint a Miskolci Egyetem) meghatározott karain, szakjain tanuló hallgatók számára a regionális fejlesztéssel és projektmenedzsmenttel kapcsolatban pénzdíjas versenyt kívánnak kiírni. A legjobb pályamunkát benyújtók pedig lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként dolgozzanak majd a Via Carpatia csoportosulásnál, valamint a HUSK keretében a csoportosulás infópontjánál, amelynek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat biztosít helyet.
Ennek köszönhetően megvalósul az elméleti képzés és a  szakmai gyakorlat összekapcsolása.

[1494_1.jpg] 05_viacarpatia.JPGVersenyt hirdetnek egyetemisták részére (A képre kattintva képtár nyílik)


A közgyűlés elfogadta a Via Carpatia stratégiával kapcsolatos előterjesztést is. Az egyebek keretében pedig napi aktualitásokról, az együttműködés további lehetőségeiről tájékoztatták egymást a magyar és szlovákiai partnerek.