Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tüzelőt oszt és menekültközpontokat újít fel az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában

2015-10-28 13:51:18

 

Tüzelőanyag-osztással és menekültközpontok felújításával segíti az Ökumenikus Segélyszervezet az ukrán belső menekülteket - közölte a szervezet sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

    Kis Boáz tájékoztatása szerint az ACT Alliance (segélyszervezetek genfi székelyű szövetsége) által támogatott nemzetközi segélyprogram keretében ötszáz családnak adnak téli tüzelőt Harkov, Zaporizsja és Herszon megyében, helyi partnereik közreműködésével. A szén, a fa és a biobrikett nemcsak a hideg idő beállta miatt jelent nagy segítséget, hanem azért is, mert a térségek hiányt szenvednek a fűtőanyagból, így különösen nehéz azok beszerzése.
    Emellett Harkov és Herszon megyében menekültközpontokat újít fel a szervezet, ezekben nyolcvan családot tudnak átmenetileg elhelyezni. Támogatásban részesülnek továbbá azok a nevelőszülői családok, amelyek a harcok elől menekültek el és jelenleg Zapirozsjában élnek. A segélyszervezet két megyében pszichoszociális segítségnyújtást is biztosít - tette hozzá a sajtóreferens.
    Az Ökumenikus Segélyszervezet eddig kétszázmillió forint értékben nyújtott segítséget 24 ezer embernek Ukrajnában, a most indított nemzetközi segélyprogram pedig ugyanekkora összegből valósul meg - írta.
    Továbbra is várják az adományokat a www.segelyszervezet.hu honlapon, a 11705008-20464565 számlaszámon (a közlemény rovatban feltüntetve: "Ukrajna"), valamint az október 31-ig élő 1353-as adományvonalon - zárul a közlemény.