Auguszta napja van. | 2024.03.29

Állandó bázist telepített a Katolikus Karitász a horvát-szlovén határra

2015-10-27 11:01:03

 

Állandó bázist telepített a Katolikus Karitász a dobovai ideiglenes befogadóállomásra, ahol önkéntesei éjjel-nappal segítik a Horvátországból Szlovéniába érkező bevándorlókat - tájékoztatta a segélyszervezet sajtószolgálata kedden az MTI-t.

    A határon felállítottak egy három részre osztható, fűtött, ágyakkal felszerelt, orvosi ellátásra és pihenésre egyaránt alkalmas sátrat, amelyben elsősorban a várandós és a kisgyermekes nőket látják el, valamint két különálló, fűtött sátrat, ahol szociális segítséget nyújtanak. A segélyszervezet önkéntesei így "a helyzethez képest professzionális körülmények között tudják biztosítani" a menekültek ellátását - olvasható a közleményben.
    Az egészségügyi ellátás biztosítását a szlovén egészségügyi minisztérium engedélyezte a segélyszervezet önkéntes orvosainak - írták.
    Hozzátették: a Katolikus Karitász már korábban felajánlotta segítségét a horvát és a szlovén karitász szervezeteknek, amelyek a hét végén jelezték, hogy a dobovai gyűjtőponton szükségük lenne a magyar szervezet munkájára.