Tivadar napja van. | 2024.04.20

Kilencre nőtt a nyíregyházi százmilliós csempészési ügy gyanúsítottjainak száma

2015-10-27 09:14:40

 

Kilencre nőtt a nyíregyházi százmilliós cigarettacsempészési ügy gyanúsítottjainak száma - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

 

    Jánvári Regina elmondta, hogy a 2014 óta tartó ügy nyomozási szálai egy stabil tagokból álló, konspiráltan működő, adózatlan cigaretta kereskedelmével foglalkozó bűnbanda leleplezéséhez vezettek, és a korábbi három mellett további hat embert gyanúsítottak meg jövedéki termékre elkövetett orgazdasággal.
    A százados emlékeztetett: tavaly a pénzügyi nyomozók csaknem százmillió forint értékben foglaltak le adózatlan cigarettát a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, egy lakóház garázsában és egy áruszállító járműben.
    A nyomozók már akkor feltételezték, hogy egy összefonódott elkövetői körről van szó, mivel a cigarettalerakatnak használt garázsnál tartózkodó nő mindkét helyszínen feltűnt. Sőt az utóbbinál, a dohányárut szállító jármű megállításakor őt is igazoltatták, és az autójában 113 millió forintot, 200 eurót és sok mobiltelefont találtak.
    Akkor három gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben, ők egybehangzóan állították, hogy nem tudtak semmit a cigarettáról.
    A folytatódó nyomozás leplezte le a teljes bűnelkövetői kört, a kilenc gyanúsított közül ketten előzetes letartóztatásban vannak.
    Jánvári Regina megemlítette, hogy az elkövetők kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak az orgazdaságért.