Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2015-10-26 14:28:10

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Európa északi és nyugati területei fölött ciklonok örvénylenek. Emiatt arrafelé, valamint a hozzájuk tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, záporeső, Izlandon hó. Sekély ciklon okoz erősen felhős időt a Kelet-európai-síkság térségében, az északi részeken többfelé havazik, délebbre az eső esik. Ugyanakkor Közép- és Dél-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, területén az éjszaka képződött köd feloszlása után változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északkeleti vidékén 10, Izlandon és az Urál előterében 5 fok alatt alakul, a nyugati és középső tájakon általában 11 és 17, délen, délnyugaton 18 és 25 fok között változik. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja.

    Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
    -------------------------------------------------
    Éjszaka változóan felhős lesz az ég, néhol ködfolt képződhet. Kedden az Alpokalján több lesz a felhő, másutt a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak kedden élénkül meg a Dunántúlon a délkeleti, keleten az északkeleti szél.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 17 fok között alakul.