Gedeon napja van. | 2024.03.28

Folyékony szén-dioxidot szállító teherautó csúszott árokba Zalagyömörőnél

2015-10-26 10:54:49

 

Folyékony szén-dioxidot szállító tehergépkocsi hajtott árokba hétfőn Zalagyömörő és Sümeg között, a műszaki mentés idején a 84-es főúton lezárásra kell számítani - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 

    Csépányi-Barczi Petra elmondta: a főút 24-es kilométerszelvényében egy 16 tonna folyékony szén-dioxidot szállító tehergépjármű csúszott árokba. A baleset következtében a tartály külső köpenye megsérült és szén-dioxid jutott a levegőbe.
    Tájékoztatása szerint a keszthelyi hivatásos és a sümegi önkormányzati tűzoltók mellett a veszprémi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai érkeztek a helyszínre. Rövid időre teljes szélességében lezárták az utat, de lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség és senki sem sérült meg - tette hozzá a szóvivő.
    Közölte, jelenleg fél pályán halad a forgalom, de a műszaki mentés idején - amíg egy Nagykanizsáról érkező daruval átfejtik a veszélyes anyagot egy másik szerelvénybe - rövid időre teljes útlezárás várható.