Gedeon napja van. | 2024.03.28

Őrizetbe vették a halálos balesetet okozó szegedi sofőrt

2015-10-25 09:18:03

 

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 36 éves férfit, aki feltehetően ittasan és kábítószertől bódult állapotban ült a volán mögé, és halálos balesetet okozott szombat este Szegeden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

    Szenti Szabolcs közölte, hogy a szegedi férfit halált okozó járművezetés ittas állapotban bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.
    A helyszíni szemle adatai alapján szombaton 22 óra után Szegeden, a Dorozsmai úton autózott a férfi. A vasúti átjárót elhagyva elveszítette uralmát a jármű felett, az útpadkának ütközött, majd áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol átszakította egy családi ház kerítését, és az oldalára borulva állt meg.
    A baleset következtében egy 17 éves szegedi lakos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A mentők egy 36, egy 16, egy 18 és egy 21 éves szegedi férfit vittek kórházba, kettőjüket súlyos sérülésekkel. Hajnalban kiderült, hogy az autóban hatan utaztak. Az elhunyt fiatal ölében ült ugyanis egy 14 éves szegedi fiú, aki elmenekült a helyszínről - ismertette a szóvivő.