Andrea napja van. | 2024.04.18

Szallas.hu: több mint kétszeresére nő a vendégforgalom a hosszú hétvégén

2015-10-22 10:04:27

 

Megtelnek a hétvégére a magyarországi wellness-szállók, egy átlagos őszi hétvégéhez képest több mint 2,5-szeresére nő a belföldi vendégforgalom a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjén a Szallas.hu előrejelzése szerint.

    Az online szállásközvetítő MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye kiemeli: az október 23-i ünnep nyújtotta háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest sokkal több foglalás érkezett. A 10 legnépszerűbb település közül 9 fürdőváros, a lista élén Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz áll, ahol a vendégek leginkább a szállodákat és panziókat töltik majd meg.
    A legkeresettebb belföldi úti célok között van a portál adatai szerint Budapest, Gyula, Sopron, Miskolctapolca, Siófok, Zalakaros és Sárvár is.
    A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezetőjét, aki elmondta: az őszi, hűvösebb időjárás egyértelműen a wellness-szolgáltatásokat is nyújtó szállodáknak, illetve gyógyvizes településeknek kedvez.
    A most következő hosszú hétvégén átlagosan 41 414 forintot költenek a magyarok szállásra, ami megközelíti az átlagos nyári foglalási értéket - mondta a szakértő.