Auguszta napja van. | 2024.03.29

Horvátország-Szlovénia-migráció Illegális bevándorlás - Horvátország egyre több migránst szállít a szlovén határra

2015-10-22 08:59:30

 

Jóllehet Szlovénia közölte, legfeljebb 2500 migránst tud fogadni naponta, Horvátország ezt nem tartja tiszteletben, és folyamatosan szállítja az illegális bevándorlókat a szlovén zöldhatárra - jelentette a szlovén sajtó csütörtökön.

    A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta 214 ezer 474 illegális bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.
    Horvátország területére - a kelet-szlavóniai Bapska és Tovarnik körzetébe - kedd éjféltől szerda 21 óráig 6113 migráns érkezett. Jelenleg az opatovaci sátortáborban 3500 ember tartózkodik. A migránsokat vonattal és buszokkal folyamatosan szállítják a szlovén határa.
    A horvát hatóságok péntek éjszaka óta megpróbálják lassítani a migránsáradatot, aminek következtében az illegális bevándorlók a horvát-szerb határ szerb oldalán is feltorlódtak.
    A szlovén rendőrség adatai szerint szerda nulla órától csütörtök reggelig 12 ezer 616 migráns lépte át a szlovén-horvát határt, nagy részük illegálisan, a zöldhatáron keresztül érkezett az országba.
    A magyar-horvát zöldhatár péntek éjféli lezárása óta a horvát kormány a szlovén határra szállítja a migránsokat, és nem irányítja többé őket a horvát-magyar határra. Azóta Szlovéniában 34 ezer 131 illegális bevándorlót regisztráltak.