Emma napja van. | 2024.04.19

Gazdaság-energia-Mol A Mol-csoport megvásárolja az Eni magyarországi downstream üzletágát

2015-10-21 16:22:00

 

A Mol Nyrt. és az Eni International B.V. szerdán szerződést kötött az Eni Hungária Zrt. teljes tulajdonrészének megvásárlásáról, ezáltal összesen 183 töltőállomás üzemeltetését, és az Eni nagykereskedelmi tevékenységeit is átveszi a magyar olajipari vállalat - olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett tájékoztatásban.

    A közlemény szerint a megállapodás összhangban van a Mol finomítás és kereskedelem (downstream) integrációs és kiskereskedelmi növekedési stratégiájával. A tranzakció kulcsfontosságú helyeken lévő töltőállomásokat biztosít, valamint erősíti az olajkonszern pozícióját a fővárosban és környékén - írta a társaság.
      A Mol beszámolt arról is, hogy az Eni kenőanyag nagykereskedelmi üzlete nem képezi a megállapodás részét, a tranzakció zárásához pedig még bizonyos feltételek előzetes teljesülése szükséges, többek között a versenyhatósági jóváhagyás.
    A Mol-csoport jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. Négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2 ezer töltőállomást foglal magában Közép- és Délkelet-Európa 11 országában.